EasyJet naudib majanduslangust

Silvia Viidik 17. november 2009, 16:41

Euroopas suuruselt teine odavlennufirma EasyJet septembriga lõppenud tervikaasta kasum langes 14 protsenti, kui kasvanud kütusekulud kerkisid kõrgemaks reisijate arvu kasvust tingitud kasudest, vahendab Bloomberg.

Lennufirma puhaskasum langes 71,2 miljoni naelani ehk 16,6 pennini aktsia kohta aasta varasemalt 83,2 miljonilt naelalt. Käive kasvas 13 protsenti 2,67 miljardi naelani. Kasum ületas analüütikute 36,7 miljonilise prognoosi pea kahe korraga ning käibe õige pisut, analüütikud ootasid 2,65 miljardilist käivet.

EasyJet ja tema suurem rivaal Ryanair on majanduslanguse najal korralikku kasu lõiganud ning reisijatevoogu kasvatanud samal ajal kui kallimad ettevõtted peavad tühjade lennukiistmetega silmitsi seisma. Lõppenud aastal kasvas odavlennufirma reisijate arv 3,4 protsenti. Sel aastal on lennufirmad Rahvusvahelise Lennutranspordiühingu andmetel kokku kaotanud juba 11 miljardit dollarit.

„Ettevõte on üks väheseid Euroopas, kes viimase 12 kuu jooksul on kasumisse jõudnud,“ lausus EasyJeti juht Andy Harrison Bloombergi televisioonile ning lubas tulemusi aina parandada. „Me ei näe erilisi hiilgehetki majanduses, aga ootame siiski, et EasyJet teenib märkimisväärse kasumikasvu järgmisel 12 kuul,“ lisas ta.

EasyJeti aktsiahind on sel aastal kerkinud 38 protsenti ning tõstnud ettevõtte turuväärtuse 1,64 miljardile naelale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. November 2009, 16:41
Otsi:

Ava täpsem otsing