Kärsna: kõik tahavad kähku palju pappi saada

Anne Oja 17. november 2009, 18:27

Ettevõtluskonsultant Olavi Kärsna ütles tänasele Äripäeva päevaküsimusele vastates, et ei usu korruptsiooni kiirele vähenemisele Eestis, kuna kõik tahavad kähku palju pappi saada.

"Teadlased arvavad, et inimese põhiolemus ei ole muutunud vähemalt 250 000 aastat. Ma arvan, et Eestis ei ole praegu korruptsiooni vähendamine võimalik, mis muidugi ei tähenda, et sellega ei peaks tegelema, muidu läheks see veel suuremaks," rääkis Kärsna. "Aga loota, et mingite abinõude tarvitamisega saame aasta või paariga Soome tasemele, on ebatõenäoline. Kahjuks."

Kärsna lisas, et Eestil ei ole esiteks demokraatia kogemust, sajandite kaupa suguvõsades edasiantavat vara, pankades ei ole sotsialismiajast erilist rasvakihti, kõik tahavad kähku palju pappi saada. "Inglastel on ütlemine, et smokingi kandmist õpitakse kaks põlvkonda ja kolmandal tuleb alles õigesti välja. Korruptsiooni vähendamine ei ole praeguste inimestega võimalik, selleks peab natuke põlvkondi vahetuma," leidis ettevõtluskonsultant.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. November 2009, 18:27
Otsi:

Ava täpsem otsing