BÖRS: USA alustamas langusega

Tõnis Oja 07. detsember 2009, 16:02

USA aktsiaturud on tänast kauplemispäeva alustamas langusega, investorid on ootamas vihjeid intresside kohta, sest täna peab Washingtonis makroanalüütikute klubis kõne keskpanga juht Ben Bernanke.

Dollari kurss on kerkimas, sest investorid panustavad sellele, et keskpank võib tõsta baasintressi varem, kui seni arvati. Tööpuudus on inflatsiooni kõrval teine oluline makromajandusnäitaja, mida keskpank oma rahapoliitilisi otsuseid ellu viies peab arvestama.

Reedel teatas Ühendriikide tööministeerium, et novembris kadus riigist 11 000 töökohta, mis on väikseim alates kriisi algusest 2007. aasta detsembris.

Bernanke kõne peaks algama täna kell seitse meie aja järgi.

Bank of America Merryll Lynchi analüütikud tõstsid kolme krediitkaardifirma, American Express, Capital One Financial ja Discover Financial services soovitust. American Expressi aktsia hind oli eelkauplemisel kerkinud 1,4, Capital One Financial aktsia hind 1,5 ning Discover Financial Services aktsia hind koguni kolm protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. December 2009, 16:02
Otsi:

Ava täpsem otsing