Muuli: palgatõus on ebaõiglane

Katariina Krjutškova 20. detsember 2009, 12:42

Kõrgemate riigiametnike palkade lahtisidumine keskmisest palgast oli õigustatud, kuid ebaõiglane oli riigiteenistujate palkade tõstmine praeguses majandusolukorras, rääkis Kalle Muuli raadiosaates "Olukorrast riigis".

Muuli lootis südamest, et riigikogus vastu võetud palgasüsteemi muutmise eelnõu ei lähe läbi. "Loodan, et president ei kavatse sellega leppida. Ma kutsun presidenti hoolikalt lugema põhiseadust," sõnas Muuli.

Muuli hinnangul ei tohiks riigijuhid oma palka tõsta olukorras, kui teistel sissetulek aina väheneb. "Miks peaksime ebaõiglusega leppima?" küsis Muuli.

Anvar Samosti arvates pole pikk arutelu riigiteenistujate palkade ümber siiani lahenduseni viinud ja seega oleks targem teema lõpetada. Selle asemel pakkus Samost välja, et muudatusi tuleks teha üldse parteipoliitikas, mis võiks tagada esindusväärse riigikogu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. December 2009, 16:43
Otsi:

Ava täpsem otsing