Ansip ei usu Eestis peaministri palgatõusu

Sirje Rank 11. detsember 2009, 12:18

Brüsselis Euroopa Liidu Ülemkogul viibiv peaminister Andrus Ansip tervitas oma Iiri kolleegi otsust nõustuda tuleva aasta säästueelarves oma palga 20%se kärpega, ja lisas, et ei pea majanduse praeguses seisus usutavaks ka Eesti peaministri palga kasvu.

„Juba on pealkirjad lehtedes, et peaminister hakkab saama 79 000 krooni palka, no mina sellesse küll ei usu, et tuleb järsku selline palgatõus, kui majandus alles hakkab elumärke näitama,“ ütles Ansip, viidates Eestis käivale arutelule kõrgete riigiametnike palkade ümber. 

Praegu on peaministri palk 62 000 krooni, ütles Ansip. „Pole võimalik, no ei usu,“ ütles Ansip terendava palgatõusu kohta.

Iirimaa valitsuse läbi aegade rängimat säästueelarvet kommenteerides ütles Ansip, et Balti riigid on selles osas ammu teed näidanud ja kulusid kärpinud.

Kerge see Iirimaal ei ole, ametiühingud protestivad. Ent kärbetest pole pääsu– ka Iirimaal kasvasid avaliku sektori palgad headel aegadel väga kiiresti. Nii tuleb ka Iirimaa peaministril leppida 20%se palgakärpega nagu Eestis, ütles Ansip, nentides, et Iiri ametivennale „jääb muidugi kätte oluliselt enam.“

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    11. December 2009, 12:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing