Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  BÖRS: Wall Street naudib positiivseid uudiseid

  Teisipäeval on ridamisi häid uudiseid tõstnud investorite meeleolu sedavõrd, et turud on tõusmas ligi kaks protsenti ja enam.

  Vahest kõige positiivsem uudis tuli teiselt poolt Vaikset ookeani, kus Jaapani keskpank teatas baasintressimäärade alandamisest 0 ja 1 protsendi vahele. Varasemalt oli intress fikseeritud 0,1 protsendi peale. Lisaks lubas pank, et ostab 60 miljardi dollari eest riiklikke võlakirju ning teisi varasid, et kiirendada majanduse taastumist.
  Täna avaldas Varahalduse instituut septembrikuise mitte töötleva tööstuse aktiivsusindeksi, mis kerkis 53,2 punktini. Ökonomistid prognoosisid indeksi tasemeks 51,8.
  Nädala lõpus avaldatakse suur tööturu raport, mis sisaldab ka töötuse määra numbrit. Briefing.com poolt küsitletud ökonomistid ennustavad töötuse tõusu 0,1 protsendipunkti võrra 9,7 protsendini.
  „Jätkuvalt on survepunkt töötusemäär,“ ütles Victory Capital Managementi haldur Erick Maronak. „See teeb inimesed ärevaks. Soodsaid arengus selles valdkonnas tervitaksid nii investorid kui lihtrahvas.“
  S&P sektorid on täna läbinisti rohelised. Suurima hüppe üles on teinud baasmaterjalide ning kapitalikaupade sektori ettevõtted. Kuld on purustamas iga uue tunniga järjest uusi rekordeid. Täna keskpäevaks on väärismetalli untsi hind kerkinud 25 dollari võrra 1342 dollarini. Samuti on nafta hind kerkimas. Musta kulla barreli hind kerkis 1,63%,82,81 dollarini.
  Täna on läbinisti suur ralli päev, sest kõik suuremad valuutad on dollari vastu hoogsalt kallinemas. Euro tõusis poole päevaga 1,11%, võrdudes 1,3829 dollariga. Dollar on jeeni vastu kukkunud 0,18% ning võrdub 83,25 jeeniga.
  Tuntud suurfirmade aktsiaportfoolios on teisipäeval vaid üks must lammas – eile kartellivastaste seaduste rikkumises süüdistuse saanud Ameircan Express (-2,2%). Ülejäänud firmade turuväärtus kasvas, neist enim Baidu (+6,2%), Barclayse (+3,8%) ning Delli (+3,8%) oma.
  Keskpäevaks tõusis Dow Jones tööstuskeskmine 182 punkti ehk 1,69%. Nasdaqi indeks hüppas lausa 55 punkti ehk 2,33% ning S&P 500 koondindeks tõusis 23 punkti ehk 2,06%.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
 • Hetkel kuum
Peaasi, et silm säraks ja pirn põleks
Ajal, mil isegi Toompeal antakse õelatele netikommentaatoritele sõnade seadmisel ideid, kulub prominentide julgustav eeskuju normaalse arutelukultuuri edendamisest hädasti ära, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ajal, mil isegi Toompeal antakse õelatele netikommentaatoritele sõnade seadmisel ideid, kulub prominentide julgustav eeskuju normaalse arutelukultuuri edendamisest hädasti ära, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tuuleaktsiatele hakkab peatselt puhuma pärituul
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Politseijuht: nõrkustele keskendumine teeb keskpäraseks
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Elektrifirma kogemus särtsuautodega: kõikide kulude ennustamisega pole pihta läinud
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eurovalimistel soovib osaleda üheksa erakonda ja kuus üksikkandidaati
Riigi valimisteenistusele laekusid tähtajaks üheksa erakonna ja kuue üksikkandidaadi avaldused Euroopa Parlamendi valimistel kandideerimiseks.
Riigi valimisteenistusele laekusid tähtajaks üheksa erakonna ja kuue üksikkandidaadi avaldused Euroopa Parlamendi valimistel kandideerimiseks.
Swedbank: uus korter jääb enamikule kättesaamatuks
Uued korterid jäävad enamiku inimeste jaoks rahaliselt kättesaamatuks, ka järelturu korterite taskukohasus ei ole kiita, ütles Swedbanki eluasemelaenude valdkonnajuht Anne Pärgma.
Uued korterid jäävad enamiku inimeste jaoks rahaliselt kättesaamatuks, ka järelturu korterite taskukohasus ei ole kiita, ütles Swedbanki eluasemelaenude valdkonnajuht Anne Pärgma.