Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  BÖRS: Wall Street naudib positiivseid uudiseid

  Teisipäeval on ridamisi häid uudiseid tõstnud investorite meeleolu sedavõrd, et turud on tõusmas ligi kaks protsenti ja enam.

  Vahest kõige positiivsem uudis tuli teiselt poolt Vaikset ookeani, kus Jaapani keskpank teatas baasintressimäärade alandamisest 0 ja 1 protsendi vahele. Varasemalt oli intress fikseeritud 0,1 protsendi peale. Lisaks lubas pank, et ostab 60 miljardi dollari eest riiklikke võlakirju ning teisi varasid, et kiirendada majanduse taastumist.
  Täna avaldas Varahalduse instituut septembrikuise mitte töötleva tööstuse aktiivsusindeksi, mis kerkis 53,2 punktini. Ökonomistid prognoosisid indeksi tasemeks 51,8.
  Nädala lõpus avaldatakse suur tööturu raport, mis sisaldab ka töötuse määra numbrit. Briefing.com poolt küsitletud ökonomistid ennustavad töötuse tõusu 0,1 protsendipunkti võrra 9,7 protsendini.
  „Jätkuvalt on survepunkt töötusemäär,“ ütles Victory Capital Managementi haldur Erick Maronak. „See teeb inimesed ärevaks. Soodsaid arengus selles valdkonnas tervitaksid nii investorid kui lihtrahvas.“
  S&P sektorid on täna läbinisti rohelised. Suurima hüppe üles on teinud baasmaterjalide ning kapitalikaupade sektori ettevõtted. Kuld on purustamas iga uue tunniga järjest uusi rekordeid. Täna keskpäevaks on väärismetalli untsi hind kerkinud 25 dollari võrra 1342 dollarini. Samuti on nafta hind kerkimas. Musta kulla barreli hind kerkis 1,63%,82,81 dollarini.
  Täna on läbinisti suur ralli päev, sest kõik suuremad valuutad on dollari vastu hoogsalt kallinemas. Euro tõusis poole päevaga 1,11%, võrdudes 1,3829 dollariga. Dollar on jeeni vastu kukkunud 0,18% ning võrdub 83,25 jeeniga.
  Tuntud suurfirmade aktsiaportfoolios on teisipäeval vaid üks must lammas – eile kartellivastaste seaduste rikkumises süüdistuse saanud Ameircan Express (-2,2%). Ülejäänud firmade turuväärtus kasvas, neist enim Baidu (+6,2%), Barclayse (+3,8%) ning Delli (+3,8%) oma.
  Keskpäevaks tõusis Dow Jones tööstuskeskmine 182 punkti ehk 1,69%. Nasdaqi indeks hüppas lausa 55 punkti ehk 2,33% ning S&P 500 koondindeks tõusis 23 punkti ehk 2,06%.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Esmaspäeval peatab börs LHV aktsiatega kauplemise
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.