• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ungari alumiiniumitehase juht trellide taga

  Ungaris ulatusliku keskkonnakatastroofi põhjustanud alumiiniumitehase MAL juht võeti vahi alla. Firma varad on külmutatud ning ettevõte võetud riikliku jälgimise alla.

  Tehase peadirektor Zoltan Bakonyi on võetud vahi alla, kirjutab Süddeutsche Zeitung. Alumiiniumitehase käitajat ähvardab lisaks ka 73 miljoni euro suurune rahatrahv. Tehase tööd valitsus siiski seisma ei pane, kuna töö kaotaks mitu tuhat inimest.
  Balkonyi vahistamine on olematu kommunikatsioonistrateegia tagajärg, oletab leht ja loetleb üles sellealased vajakajäämised: "Vahetult pärast katastroofi firma vaikis, siis aga esitas toimunut "looduskatastroofina". Ja kuigi juba juunis oli märke sellest, et jäätmemahuti lekkis, üritas firma väita, et tehniline kontroll ei tuvastanud mingeid ohtusid. Hiljem pakkus firma kannatanutele, kes olid kaotanud kõik mis neil oli, mõnesaja euro suurust abi. Ühtlasi kinnitas ettevõte avalikult, et muda ei ole ohtlik – "ainult supelda selles ei tasu." Ja alles kõige lõpuks palus firma vabandust."
  Süddeutsche Zeitung lisas, et pole selge, kui suuri kahjusummasid MAL üldse maksta suudab. Firma oli Saksa Allianzis küll kindlustatud, kuid tõenäoliselt vaid mõne miljoni euroga.
  Praegu üritavad 4000 päästetöötajat reostuse kõrvaldamisega ning ära hoida võimaliku uue mürgise mudavoolu. Nimelt on avastatud praod ka ühes teises jäätmemahutis. Samuti on vahepeal jäätmemahuti ümber valmis saanud uus tamm.
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA börsinädala lõpetas tehnoloogiaaktsiate müügilaine
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
20 aastat Elisat juhtinud Sami Seppänen lahkub ametist Lisatud Seppäneni kommentaar!
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.