Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Miller teeb kummarduse Davisele

  Eestit külastav basskitarri virtuoos, multiinstrumentalist, helilooja ja produtsent Marcus Miller astub 18. oktoobril Nokia Kontserdimajas üles eelmise sajandi tunnustatud trompetimängija ja helilooja Miles Davise auks koostatud "Tutu Revisited" kavaga. Vanameistri album "Tutu" ilmus juba 1986. aastal ja muutus üheks 80ndate tähelepanuväärsemaks džässialbumiks, mis võitis samal aastal ka Grammy auhinna.
  Marcus Miller oli juba toona plaadi valmimise juures, olles selle produtsent, mängides sisse enamiku instrumentidest ning kirjutades suure osa plaadil kõlavatest lugudest. "Usun, et Miles Davis väärib enam tähelepanu ning maailmaturnee "Tutu Revisited" on kummardus Milesile," kommenteeris Marcus Miller tuuri muusikavalikut.
  "Tutu Revisted" turnee kandvaks jõuks on kindlasti Marcus Milleri basskitarri meisterlik käsitsemine, kuid tähelepanu väärivad ka kaastegevad maailmas tuntust pälvinud noored andekad džässmuusikud. Trompetil 28aastane Grammy auhinna laureaat Christian Scott, saksofonil Alex Han ja löökpillidel Ronald Bruner jr ning klahvpillidel Frederico Pena.
  Marcus Millerit peetakse andekaks multiinstrumentalistiks, kuid erilist tähelepanu väärivad mehe tehnilised oskused tema põhiinstrumendil - basskitarril, olles paljudele tänapäeva basskitarristidele suureks eeskujuks.
  Miller on aastate jooksul teinud koostööd mitmete tuntud muusikutega, nagu Luther Vandross, Roberta Flack, Bryan Ferry, Billy Idoli ja Miles Davis, osalenud rohkem kui viiesajal salvestusel, kuid alates 90ndatest pühendus Miller soolokarjäärile.
  Sellest ajast on valminud ka mitmed sooloalbumid ning Miller on aastate jooksul osalenud vägagi erinevatel kontsertturneedel ümber maailma. Samuti on Marcus Miller aastate jooksul võitnud mitmeid Grammy produtsendi auhindasid (Miles Davis, Luther Vandross, David Sandborn, Chaka Khan jne), 1992. aastal pälvis ta parima R&B laulu kategoorias Grammy Luther Vandrossi "Power of Love" eest ning 2001. aastal pärjati Miller parima kaasaegse džässialbumi kategoorias, tema neljanda soolo instrumentaalalbumi "M2" eest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.