Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Moskva uus linnapea astus ametisse

  Moskva linnavalitsus kinnitas täna – kolm nädalat pärast Juri Lužkovi vallandamist - linnapea ametisse Sergei Sobjanini, peaminister Vladimir Putini ustava liitlase.

  Sellega on joon all 1992. aastast linna juhtinud Lužkovi epohhil ning lõpule viidud Moskva ülevõtmine Kremli poolt, kirjutas Breiti leht The Guardian.
  President Dmitri Medvedev valis Sobjanini välja nädal tagasi nelja võimaliku kandidaadi seast.
  52-aastane Sobjanin oli 2005. aastal president Vladimir Putini administratsiooniülem. Sobjanin jätkas Putini juures ka pärast seda, kui Putinist sai peaminister ning viimase soosikust Dmitri Medvedevist Venemaa president.
  Tänases kõnes kirjeldas Sobjanin oma uut ametikohta kui suurt au ja vastutust, saates rea kriitikanooli eelkäija aadressil. Uus meer lubas ümber vaadata linna eelarve ja arenguplaani ning möönis, et elamumajanduses valitseb Moskvas tõsine korruptsioon.  Meer lubas 10,5 miljoni moskvalase elu mugavamaks teha ning säilitada pealinna pensionäride sotsiaaltoetused.
  „Ta on isikupäratu bürokraat. Ta on osa Putini süsteemist,“ kommenteeris lehele opositsiooniliider ja dissident Eduard Limonov. „Ta on käsutäitja ametnik. Igav ja lame. Lužkov vähemalt oli värvikas isiksus.“
  Küsimusel peale, miks Kreml Lužkovi vallandas, vastas Limonov, et Lužkov muutus liiga võimukaks, juhtides linna nagu vürstiriiki. „Teine põhjus oli Moskva rikkus. Föderaalvalitsus tahtis kogu seda vara endale,“ ütles Limonov.
  Putin kaotas kuberneride otsevalimised, sealhulgas Moskva linnapea valimised, 2004. aastal. Nii on Moskva ainus pealinn Euroopas peale Minski, kus linnaelanikel pole linnapea valimisel kaasarääkimise õigust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Euroopa aktsiaturud on tugevas languses
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.