• Jaga lugu:

  Vestas Wind Systemsi aktsia kukkus ära

  Taani tuulikutootja Vestas Wind Systemsi aktsia hind kukkus 5,5 protsenti, 189,10 Taani kroonile.

  Päeva sees nägi aktsia ka 180,50 Taani krooni taset.
  Ettevõte hoiatas, et tuleval aastal käive väheneb ning nad koondavad vähenenud nõudluse tõttu 3000 töötajat, vahendab Bloomberg.
  Kui 2010. aastaks prognoosis ettevõte 8000-9000 MW suurust ulatuses tellimusi, siis tulevaks aastaks prognoosis ettevõte 7000-8000 MW suurust tellimuste mahtu. Ettevõte lükkas edasi tuleva aasta käibe- ja kasumiprognoosi avaldamist, kuna valitseb suur ebaselgus.
  3000 töökohast enim kaob neid Taanis, kus tööjõukulud on kõrgeimad.
  Ettevõtte kolmanda kvartali puhaskasum kahanes mulluselt 165 mln eurolt 126 mln eurole. Käive vähenes 5,1 protsendi võrra 1,72 miljardile eurole. Analüütikud ootasid 80 mln eurost puhaskasumit.
  Vestase juhatuse esimees Ditlev Engel ütles, et Vestasele kulub tuuliku tootmisele Hiinas ja selle transportimine Rootsi sama palju, kui toota tuulik Taanis ja transportida Rootsi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
SEB: turgudel on oodata korrektsiooni
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.