Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tulemused avaldanud Statoil sattus börsil löögi alla

  Statoil on sattunud täna Oslo börsil tugeva müügisurve alla, kuna Norra suurim nafta- ja gaasitootja kärpis oma tootmisprognoose ja tuli välja oodatust nõrgema kasuminumbriga.

  Statoil alandas veel enne aasta lõppu oma päevast toodanguprognoosi 1,925-1,975 miljonilt barrelit 1,9 miljoni barrelini päevas. Kolmandas kvartalis langes toodangumaht naftaväljade hooldustööde tõttu 1,522 miljoni barrelini päevas, ehkki analüütikud olid arvestanud 1,651 miljoni barreli suuruse tootmismahuga.
  "Suuremahulised planeeritud hooldustööd mõjutasid kolmandas kvartalis märkimisväärselt meie nafta- ja gaasi tootmist," kinnitas ettevõtte juht Helge Lund firma vahearuandes.
  Kuna Statoili poolt keskmiselt väljamüüdud nafta hind tõusis aastatagusega võrreldes 13 protsenti (73,9 dollarini barreli kohta), siis jõudis käive siiski kasvada 2,8% ja ulatus kvartalis 126 miljardi Norra kroonini.
  Madalad müügimahud nõrgestasid ka Statoili kvartalikasumit. Kui analüütikud ootasid korrigeeritud kvartalikasumiks keskmiselt 9,2 miljardit Norra krooni, siis tegelikkuses ulatus number 8,5 miljardi kroonini. Kvartali puhaskasum ulatus aga koguni 13,8 miljardi Norra kroonini (4,34 Norra kroonini aktsia kohta), mida on kaks korda enam kui mullu.
  Statoili aktsia liikus täna kell 13 Oslo börsil 121,7 Norra kroonil ehk 6% miinuses. Võrreldes aasta algusega on aktsia kaotanud samuti 6,1%. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Infoturbe ekspert: identiteedivargusi on rohkem kui maailmas inimesi, teadlikkus peab tõusma
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Liina Kersna jääb ametisse Valitsuses ei tohi alla 7 liikme
Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
Haapsalu raudtee pikendamine liigub teadmata tulevikku
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.