9. november 2010 kell 10:50

Barclayse kasum kukkus 76%

Suurbritannia suuruselt kolmanda panga Barclayse kvartaalne kasum kukkus 76% võrra, sest panga investeerimisharu teenis kahjumit.

Panga maksueelne kasum kolmandas kvartalis kukkus läinudaastaselt 1,36 miljardilt naelalt 327 miljardi naelani, vahendab Bloomberg. Panga tulemusi mõjutas tugevalt investeerimisharu Barclays Capitali kahjum, mis kujunes 182 miljoni naela suuruseks. Aasta varem teeniti 369 miljonit naela kasumit.

Tulemusi esitledes pidas aga pank vajalikuks rõhutada head kapitali struktuuri, seda vaatamata tugevale langusele kasumis. Panga halbade laenude provisjon vähenes 27% võrra, 1,2 miljardi naelani.

"Barclay kapital on palju paremas seisus kui paljud arvavad ja turud peaksid sellele positiivselt reageerima," kirjutas Bank of America Merrill Lynchi analüütik Michael Helsby, kes säilitas "osta"-soovituse aktsiale.

 

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum