• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Fitch Ratings kärpis Nokia tiibu

  Retinguagentuur Fitch Ratings kärpis eile maailma suurima mobiiltelefonide tootja Nokia pikaajalise võlakohustuse reitingut ühe astme võrra. Uus reiting on BBB+ ja väljavaade "negatiivne".

  "Nokia on mobiiltelefonide turul silmitsi kasvava konkurentsiga nii nutitelefonide osas arenenud Lääne turgudel, kui ka nn säästutelefonide osas Hiinas ja Indias," kirjutas Fitchi analüütik Stuart Reid. Kuna Nokia soovib kaitsta oma turuosa, näeb analüütik ka marginaalide jätkuvat langust.
  Nokia turuosa on viimaste aasta jooksul langenud, kuna tal on olnud raske nutitelefonide turul konkureerida Apple'iga ja tootjatega, kes kasutavad Google'i operatsioonisüsteemi Android (nt HTC). Uuringufirma Gartner andmeil oli kolmandas kvartalis Nokia turuosa mobiiltelefonide turul maailmas 28,2 protsenti.
  "Juhtkonnal võtab praeguste trendida stabiliseerimine aega," lisas Fitchi analüütik, mainides veel, et Nokia reting on siiski reitinguagentuuri skaalas igati tugev (paremuselt kaheksas investeerimisjärgu reiting kümnest).
  Erinevalt Nokiast jättis Fitch Ericssoni reitingu BBB+ muutmata ning samuti jättis ta ka reitingule stabiilse väljavaate. "Reiting näitab Ericssoni liidripositsiooni võrguseadmete turul ning seda, et ettevõtte suudab  hoolimata raskest turuolukorrast toota korralike rahavooge," teatas Fitch.
  Nokia aktsia on täna Helsingi börsil langenud 0,3% ja liigub 7,48 eurol, Ericssoni aktsia on Stockholmi börsil tõusnud 0,3% ja maksab 71,70 Rootsi krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Donald Trumpi meediafirma läheb kaasama 1 miljardit dollarit
Ameerika Ühendriikide endise presidendi Donald Trumpi uus meediaettevõte teatas, et jõudis kokkulepeteni kaasata investoritelt ligikaudu 1 miljard dollarit, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide endise presidendi Donald Trumpi uus meediaettevõte teatas, et jõudis kokkulepeteni kaasata investoritelt ligikaudu 1 miljard dollarit, vahendab Reuters.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.