• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Wikileaksi paljastused võivad puudutada ka Soomet

  USA on võtnud ühendust Soome välisministeeriumiga Wikileaksi võrguküljel peagi avalikustatavate dokumentide asjus, kirjutab Helsingin Sanomat Ylele viidates.

  USA Helsingi suursaatkond informeeris kolmapäeval välisministeeriumi, et Wikileaksi materjalide hulgas võib olla Soomet puudutavaid dokumente, mille sisu kohta informatsiooni veel pole. Ka paljusid teisi riike on viimastel päevadel hoiatatud.
  USA välisministeerium on hoiatanud, et Wikileaks „ohustab paljastustega paljude süütute inimeste“ elu.
  Wikileaksi arvatakse paljastavat kõige hiljem täna suure hulga Ameerika päritolu dokumente. Osa informatsioonist oli eile Saksa ajalehe Spiegel võrguküljel mõne minuti üleval, kuni leht need maha võttis.
  Infoleke sisaldab üle 250 000 diplomaatilise teate ja määruse, mida USA esindajad on saatnud maailma paljudest kohtadest välisministeeriumi Washingtonis.
  Norra raadiofirma NRK on avalikustanud kaardi, millel on näha, kust Wikileaksi kätte jõudnud dokumendid pärinevad. Suurem osa neist pärineb Lähis-Idast, aga kaardilt võib järeldada, et osa puudutab ka Soomet.
  Teated on aastast 2004 või hilisemad.
  Materjalid on saanud enda kätte viis ajalehte – Saksa Spiegel, New York Times USAs, Suurbritannia leht Guardian, Hispaania El Pais ja Prantsusmaa Le Monde – ja oodatakse, et nad avalikustavad esimesed analüüsid täna õhtul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA börsinädala lõpetas tehnoloogiaaktsiate müügilaine
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
20 aastat Elisat juhtinud Sami Seppänen lahkub ametist Lisatud Seppäneni kommentaar!
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.