Rait Rebane • 29. november 2010 kell 19:12

BP suurim müügitehing pärast katastroofi

Täna teatas naftahiid BP, et müüb oma osaluse Argentiina ettevõttes Pan American Energy, et tasuda Mehhiko lahe katastroofi kulud.

BP müüb 60 protsenti osaluselt Argentiina nafta- ja gaasitootjas Pan American Energy Bridas Corporationile, prognoositav tehingumaksumus on ligi 7 miljardit dollarit.

Alates juulist, mil naftagigant teatas, et 2011. aasta lõpus müüakse 30 miljardi dollari eest varasid, on ettevõte müünud juba 20 miljardi dollari eest. Kompanii on hiljuti kinnitanud müügitehingud ka Venetsueelas, Egiptuses ja Vietnamis.

„Viimane müügitehing on järjekordne tõestus, et BP varad on väga kõrgelt hinnatud ning näide, et me teeme kõik, et korvata Mehhiko lahe katastroofi kahjusid,” teatas täna BP Groupi tegevjuht Bob Dudley.

Selle aasta 20. aprillil pahvatas BP avamere naftapuurtorn, mille tagajärjel lekkis lahte mitme kuuga kokku 4,9 miljonit barrelit ehk 575 miljonit liitrit toornaftat. Leke suudeti lõplikult peatada alles 19. septembril.

Ettevõtte hinnangul lähen katastroof neile kokku maksma ligi 40 miljardit dollarit.

Hetkel kuum