• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: USA ei leidnud suunda

   Ühendriikide aktsiaturud lõpetasid päeva suuremate võitude ja kaotusteta. Siiani mõjutab börsi eurotsooni ebakindel majandus, täna tuli ka tagasilöök Föderaalreservi juhilt Ben Bernanke’lt kes esitas oma pessimistliku väljavaate USA taastumise kohta.

  Täna teatas Föderaalreservi juht Ben Bernanke, et Ühendriikidel võib minna 4-5 aastat, et seada rööpasse majandus ning vähendada tööpuudus normaaltasemele. Samuti teatas Bernanke, et kui 600 miljardi dollari suuruse abipaketi tulemused jäävad kesiseks, väljastab Föderaalreserv veel lisaraha.
  Ettevõtete tasandil kaebas Kraft Foods Starbucksi kohtusse kuna kohvikukett loobus osapoolte vahelt sõlmitud lepingu täitmisest. Nimelt on 2014 aastani Kraftil ainuõigus müüa Starbucksi kohvitooteid toidupoodides, kuid nüüd plaanib Starbucks ise tegelema hulgimüügiga.
  Maailma suurima ravimitootja Pfizeri tegevjuht Jeffery B. Kindler astus täna oma kohalt tagasi, tema koha võtab üle Ian C. Read. Juhivahetus võib tähendada ka suuri muutusi ettevõttes ning seetõttu on täna Pfizeri aktsiahind kerkinud 0,54 protsenti 16,81 dollarile.
  Suurimad tõusjad olid täna Advanced Micro Devices +2,21 protsenti 7,82 dollarile, Cisco +1,87 protsenti 19,43 dollarile ja Amazon +1,35 protsenti 178,05 dollarile. Kõige rohkem kaotasid täna Bank of Ameriva -1,85 protsenti 11,64 dollarile, FedEx -1,8 protsenti 93,29 dollarile ja Wells Fargo -0,31 protsenti 28,74 dollarile.
  Nõrk maailmamajandus on hästi mõjunud kullahinnale, täna kerkis väärismetall 1,2 protsenti 1423 dollarile. Vastupidises suunas liikus toornafta, nädala esimesel kauplemispäeval kukkus nafta hind 0,14 protsenti 89,07 dollarile.´
  Börsiindeksitega suuri muutusi ei toimunud, Dow -0,18 protsenti 11362 punktile, Nasdaq +0,13 protsenti 2595 punktile ja S&P500 -0,13 protsenti 1223 punktile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.