Indrek Kald • 8. detsember 2010 kell 12:56

Teaduste akadeemia valis kümme uut akadeemikut

Eesti Teaduste Akadeemia üldkogu valis täna kümme uut akadeemikut, ühel alal jäi aga koht täitmata.

Valituks osutusid Enn Saar astronoomia alal, Eve Oja matemaatika alal, Enn Lust energiatehnoloogia alal, Tarmo Uustalu arvutiteaduse alal, Martin Zobel ökoloogia alal, Eero Vasar arstiteaduse alal, Andres Metspalu biotehnoloogia alal, Jüri Allik psühholoogia alal, Valter Lang ajalooteaduse alal ja Mart Kalm kunstiteaduse alal. Keemia alal akadeemikut ei valitud.

Uute akadeemikute valimine kuulutati välja juuni keskel. Akadeemikuks valitakse Eesti kodanikest teadlasi, kel on väljapaistvaid saavutusi uurimistöös ja kes on oluliselt arendanud teadust oma valdkonnas.

Akadeemikud valib akadeemia üldkogu kandidaatide seast, kelle esitamise õigus on akadeemikutel, Eesti ülikoolide nõukogudel, teadusasutuste teadusnõukogudel, teadusseltsidel ning loomeliitudel ja -ühendustel.

Selle aasta jaanuarikuu seisuga oli teaduste akadeemial 57 akadeemikut ja 18 välisliiget.

Hetkel kuum