Signe Sillasoo • 16. detsember 2010 kell 21:00

Unustamatu vana uues kuues

Uue aastakümne esimesed 365 päeva olid muusikaliselt rikkad - heliketastelt leidis nii kõrvupaitavaid lugusid kui ka neid, mida enam uuesti kuulata ei sünni. Varasalvedesse laekus juurde rokki, džässi, souli ja elektroonilist muusikat.

Uute tegijate kõrval torkasid sel aastal silma vana kooli muusikud uues kuues. Värske loominguga naasid areenile Bon Jovi, Joe Cocer, Bobby Mcferrin, Skunk Anansie, David Bowie, Sade ja paljud teised.

Järgmisesse aastasse võtan selle aasta avastustest kaasa need albumid, mis oma x-faktoriga võlusid ja mida oleks patt 2010. maha unustada. Need on: Kings Of Convenience'i "Declaration of Dependence" - mõnusalt meloodiline, siiras, minimalistlik heliketas.

Bobby McFerrini "VOCAbuLarieS" - kultuuriline kokteil muusikalises keeles; sellelt õhkab Aafrika, India ja Lähis-Ida hõngu; kõrvupaitav.

Skunk Anansie "Wonderlustre" - tuline ja vürtsikas, vahepeal ka üllatavalt mahe; ehe nagu ta olema peabki.

Sade "Soldier of Love" - peale kolme aastakümmet endiselt elegantne.

Arcade Fire'i "The Suburbs" - pilguheit võõra muusiku mälestustesse.

Hetkel kuum