Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PKC tähelend paneb ka Harju Elektri särama

  Helsingi aktsiaturu 2010. aasta parim börsifirma PKC Group Oy domineerib viimastel kuudel üha enam Harju Elektri aktsiahinna kujunemises.

  133st Helsingi börsi üldindeksisse kuuluvast firmast on sel aastal kõige kirkama komeedina lennanud juhtmeköidiste ja ühenduskaablite tootja PKC Group Oy. Aktsia on alates aasta algusest tõusnud koguni 118 protsendi võrra ning jõudnud oma 13 aasta pikkuse börsiajaloo rekordilise 14,40 euro tasemeni.
  Kuna meie elektriseadmete tootja Harju Elekter on koos Ilmarineni pensionifondiga eduka Soome börsifirma üks suurimaid aktsionäre, mõjutab selline lennukus Soome lahe põhjakaldal otseselt ka meie elektriseadmete tootja seisu ja majandustulemusi.
  Harju Elektrile kuuluva PKC Groupi aktsiapaki väärtus on praegu roninud 315 miljoni kroonini ning moodustab praegu koguni üle 40 protsendi meie börsifirma turuväärtusest (aktsiahinnast). Umbes sama suurt osakaalu on omanud PKC Group aktsiapaki väärtus Harju Elektri turuväärtuses õigupoolest juba viimased pool aastat.
  Viimati domineeris PKC aktsiapakk Harju Elektri väärtuse mõjutamisel praegusest enam 1990ndate lõpus. Toona oli meie börsifirma turuväärtus ajutiselt koguni vähem väärt kui temale kuuluvad PKC Group aktsiad! Tagantjärele võib öelda, et olid hullud ajad.
  Mis on siis PKC Groupi lennukuse taga? Eelkõige paranenud olukord veokite müügiturul maailmas, tänu millele on 2009. aastal kasumi-kahjumi piiril kõikunud PKC Group suutnud välja võluda ligi kümneprotsendise tegevuskasumi marginaali. Korralik kasumikasv lubab tagada tulevikus tõenäoliselt Harju Elektrile ka kiiresti kasvava dividendivoo.
  Kui sel aastal maksis PKC Group dividende 0,40 eurot aktsia kohta, siis 2013. aasta kevadeks ootavad analüütikud dividendimakse tõusmist koguni 0,89 euroni aktsia kohta.
  Seega maksab 1994. aastal Nokia poolt ära ostetud Nokia Johdinsarja (PKC Groupi eelkäija) aktsiapaki liikumist üha terasemalt jälgida ja vaadata, et PKC ralli jätkamisel kosuks ka Harju Elektri aktsia hind.
  Autor: Raivo Sormunen, Silvia Kruusmaa
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohitid: kuidas taltsutada inflatsiooni
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Haridusminister Liina Kersna astub ametist tagasi
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.