Indrek Kald • 23. detsember 2010 kell 12:26

Ken-Marti Vaher: Savisaare loos riigireetmise elemendid

Riigikogu õiguskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher (IRL) näeb Edgar Savisaare Venemaalt raha küsimise loos riigireetmise elemente.

Ta märkis, et oleks vaja teada, millist poliitikat Keskerakonnalt võimule pääsemise korralt oodati ja milliseid korraldusi Moskvast jagati. Näen kogu loos ka riigireetmise elemente, lisas Vaher Kuku raadiole antud intervjuus.

Savisaare ümber puhkenud skandaal ei vaibu tema sõnul nii pea ja küsimused on tõsisemad, kui üles kerkinud rahateema. Kapo avaldatud materjal on äärmisel tõsine ja näitab otsest seost Keskerakonna ja Venemaa võimuladviku vahel, lisas Vaher.

Palju tähtsam on teada saada, mis oli rahaskandaali laiem taust ja kui kaua selline olukord on kestnud, märkis ta.

Teine oluline teema on Vaheri jaoks, miks kapo tõkestas väidetava raha üle andmise ja ei võtnud Savisaart tõenditega vahele. Sellele küsimusele peaks õiguskomisjoni esmehe arvates kapo kindlasti vastama.

Hetkel kuum