• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ken-Marti Vaher: Savisaare loos riigireetmise elemendid

  Riigikogu õiguskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher (IRL) näeb Edgar Savisaare Venemaalt raha küsimise loos riigireetmise elemente.

  Ta märkis, et oleks vaja teada, millist poliitikat Keskerakonnalt võimule pääsemise korralt oodati ja milliseid korraldusi Moskvast jagati. Näen kogu loos ka riigireetmise elemente, lisas Vaher Kuku raadiole antud intervjuus.
  Savisaare ümber puhkenud skandaal ei vaibu tema sõnul nii pea ja küsimused on tõsisemad, kui üles kerkinud rahateema. Kapo avaldatud materjal on äärmisel tõsine ja näitab otsest seost Keskerakonna ja Venemaa võimuladviku vahel, lisas Vaher.
  Palju tähtsam on teada saada, mis oli rahaskandaali laiem taust ja kui kaua selline olukord on kestnud, märkis ta.
  Teine oluline teema on Vaheri jaoks, miks kapo tõkestas väidetava raha üle andmise ja ei võtnud Savisaart tõenditega vahele. Sellele küsimusele peaks õiguskomisjoni esmehe arvates kapo kindlasti vastama.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.