• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hodorkovski sai veelkuus aastat

  Moskva kohus määras naftafirma Jukos endisele suuromanikule Mihhail Hodorkovskile ning tema äripartnerile Platon Lebedevile kuueaastase lisavangistuse.

  Kohtunik kohustas mõlemale kandma 14aastast vanglakaristust üldrežiimiga koloonias, millest esimese kohtuotsuse alusel on nad ära kandnud seitse aastat, vahendas vene ajaleht Vedomosti
  Seega vabanevad 2003. aastast kinni istuvad mehed trellide tagant alles kõige varem aastal 2017.
  Kohtunik avaldas kohtu ees ka vara süüdistuse, kostjate vastu esitati 862 miljardit rubla väärtuses nõudmisi ning kohtunik arvas, et tuleks kaaluda ka tsiviilkohtumenetlust.
  Enne otsuse teatavaks tegemist lubati saali ka Hodorkovski abikaasa Inna.
  Hodorkovskit ja Lebedevi süüdistati "organiseeritud grupi koosseisus võõra vara riisumises suures ja väga suures ulatuses ning selle legaliseerimises". Kohus tunnistas nad süüdi Jukose nafta riisumises, kuid episoodis, mis on seotud Tomskneft-VMK aktsiate riisumisega, lõpetati kriminaalmenetlus seoses aegumisega.
  Kostjad aga naeratasid kohtuotsuse peale, ilma sõnagi lausumata.
  27. detsembril tunnistas Hamovniki kohus Hodorkovski ja panga MENATEP endine juhataja Platon Lebedevi nende vastu algatatud teises kohtuasjas süüdi
  Hodorkovski sattus Kremliga vastuollu Vladimir Putini esimesel presidendiks olemise ajal, mil ta süüdistas võimuladvikud korruptsioonis, seadis küsimärgi alla riikliku kontrolli nafta ekspordi üle ning rahastas opositsiooniparteisid.
  Pärast Hodorkovski arreteerimist 2003. aastal läks Jukos maksunõuete all pankrotti. Firma varad müüdi peamiselt riiklikele naftafirmadele, süvendades lääneriikides muret omandiõiguste ja õiguskorra üle Putini Venemaal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.