Väinu Rozental • 3. jaanuar 2011 kell 7:58

Kraft: müts maha euromeeskonna ees!

Eurole üleminek läks Nordea Pangas plaanipäraselt ning tehtud on esimene eurokliiring ehk hommikused pankadevahelised maksed. Sellega võime eurole ülemineku lugeda tehtuks, edastas pank. 

„Me saime väga hästi hakkama! Hästi on oma tööd teinud nii riik kui ka pangad,“ lausus Nordea Eesti juht Vahur Kraft ning lisas, et Nordea alustas eurole ülemineku projekti juba 2009. aasta lõpus. Ettevalmistustöödega on olnud seotud ligi 300 inimest ning aastavahetusel oli ligi 100 inimest vahetustega tööl ööpäevaringselt.

„Müts maha euromeeskonna ees,“ lausus Kraft, kes ise võttis oma esimesed eurod välja kell 00.07 Rävala kontori sularahaautomaadist. „Aastavahetusel ööpäevaringselt avatud klienditoe vahendusel on nii meie kui ka teiste pankade kliendid tänanud Nordea süsteeme ja tööd hoidmaks kõiki sularahaautomaate ja kaarte töös pea terve eurole ülemineku.“

Nordea kaardimaksed on toiminud aastavahetusel pea katkestusteta, kõikidest Nordea sularahaautomaatidest sai kroone aasta viimasel päeval kuni 23:30ni ja eurosid 1. jaanuaril juba alates kella 00.05st. Ülekanded nii kontorites, internetipangas kui ka telefonipangas töötavad.   Krafti sõnul oli Nordea Panga jaoks nõudlikuks ülesandeks tagada Eesti inimestele kaardimaksete toimimine ja kõikide sularahaautomaatide kasutus aastavahetusel, seda kuni aastavahetuse viimaste tundideni kroonides ja alates südaööst eurodes.   Kliendid said nädalavahetusel ööpäevaringselt panga euromeeskonnalt jooksvalt infot läbi kodulehe ning telefonitoe. Samuti kontoritest, mis nädalavahetusel olid erakorraliselt avatud üle Eesti. Sarnaselt teiste suurte pankadega olid aasta esimesed päevad Nordea kontorites rahulikud. Samuti möödus rahulikult aastavahetus klienditoele. „Kliendid tundsid end kindlalt ja ei muretsenud. Kõik olid läbi eelteavituse piisavalt teadlikud, mis toimub,“ lisas Kraft.  

Hetkel kuum