3. jaanuar 2011 kell 8:23

Spiegel: kõik ei ole kuld, mis hiilgab

Kõik ei ole kuld, mis Eestis hiilgab, kirjutab Spiegel Eestist eurole ülemineku puhul, tuues miinusena esile kõrge tööpuuduse.

Kui majanduskasv jääb praegusele madalale 2-3 protsendile, ei ole valitsusel võimalik ka majandust oma raha devalveerimise abil uuesti käima lükata, kirjutab Spiegel ja toob näiteks Poola, kus selle meetodiga aastal 2009 kriisist jagu saadi.

Spiegel tsiteerib aga ka Ida-Euroopa eksperti ja börsilehe East Stock Trends väljaandjat Andreas Männicket, kes ütles, et Ida-Euroopas ei saa kõike ühe vitsaga mõõta ja et väike Eesti võib ka euroga edukas olla. „Poolal on head väljavaated tänu tugevale siseturule. Väikese Eesti tugevused on aga seevastu uurimise ja arenduse alal,“ arvas Männicke.

„Võimalik, et euro ja Eesti sobivad siiski hästi kokku,“ kirjutab Spiegel lõpetuseks.

 

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum