Macau kasiinoaktsiad teevad pöörast rallit

Fredy-Edwin Esse, California 19. jaanuar 2011, 11:13

Hang Sengi indeksi keskmise tootluse ületamine 2010. aastal oli Hongkongi börsil noteeritud kuulsa mängupõrgu Macau kasiinode jaoks lapsemäng ning 2011. aasta jätkub sama hooga, sest ainuüksi jaanuariga näidatakse juba kuni 40%-st tõusu.

Kuigi hüpe on viimastel aastatel olnud järsk ja tugev, siis analüütikud leiavad, et kasiinoaktsiatel on veelgi ruumi kasvada, sest infrastruktuur paraneb ja Hiina õitsev majandus meelitab mängureid ligi kui äädikas kärbseid, kes on valmis järjest rohkem raha õnnemängule panustama, kirjutab MarketWatch.

Oluline on seejuures Hiinapoolse infrastruktuuri paranemine, mille tulemusena saavad mandrilt tulevad Hiina turistid kiiremini Macausse. Citigroupi analüütikute sõnul on 70% hiinlastest päris Guandongi provintsist ning nende reisiaja kärpimine neljalt tunnilt pooleteistkümneni aitab oluliselt suurendada Macau külastatavust. 

JPMorgani värskelt avaldatud prognoosis näeb pank tugeva nõudluse jätkumist ka 2011. aastal, ennustades kasiinode tulude kasvu keskmiselt 29% võrra, samas kui vähese tööjõu ja rangete tööjõuimpordi poliitikate tõttu kasvab "kasiinolaudade" arv vaid 6%.

"Makronäitajate paranemine ning kasvav Hiina turism peaksid tõstma keskmisi kasiinodes tehtud kulutusi ja seega suurendama kasiinode tulusid," ütles CLSA Asia Pacific klientidele läkitatud kirjas.

2010. aasta oli Macau kasiinodele Hongkongi börsil võimas. Suurematest nimedest kallines näiteks SJM ligi kolm korda, Galaxy enam kui kahekordistas enda väärtust ning Sands China ja Wynn Macau väärtus kasvas ligi kaks korda.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. January 2011, 09:04
Otsi:

Ava täpsem otsing