Maailma suurim reisibüroo ostis Kaleva Traveli

Kadrin Karner 07. veebruar 2011, 16:19

Maailma suurim reisibüroo Carlson Wagonlit Travel (CWT) ostis 100% Kaleva Travel OY aktsiatest. Tehingu hinda osapooled ei avalikusta.

Oma osaluse ettevõttes müüsid Juuranto Yhtiöt OY ja Kaleva Traveli kontsernijuht Mika Kiljunen, teatas Kaleva Travel.

Kiljuneni sõnul tuli initsiatiiv teiselt poolelt. „Kaleva Travel pole piisavalt suur mängija, et tegeleda klientide vajadustega konkurentsivõimeliselt. Soome turg ei ole piisavalt suur,“ põhjendas Kiljunen müüki Kauppalehtile.

Kiljuneni kinnitusel ei ole ettevõttel plaanis töötajaskonda vähendada, ka reisibüroo juhtkond jääb ametisse. Ettevõtte nime kõrvale kerkib vaid Carlson Wagonlit Traveli märk CWT. „Muutume aja jooksul Carlson Wagonlitiksi, aga mitte kohe,“ märkis Kiljunen.

Kaleva Travel on aastaid olnud Carlson Wagonlit Traveli strateegiline partner kõigis viies tegutsemisriigis: Soomes, Eestis, Lätis, Leedus ja Rumeenias. Ostutehing ei too kaasa muutusi Kaleva Traveli ettevõtete tegevuses ja personalis.

Kaleva Travel on hästi toimiv, stabiilne ja usaldusväärne ettevõte, mis paistab silma oma arendustegevusega, ütles Carlson Wagonlit Traveli tegevjuht Põhjamaades Patrick Andersen. Tema sõnul Carlson Wagonlit Travel väga huvitatud Kaleva Traveli oskustest online ja mobiilitehnoloogiate rakendamisel turismivaldkonnas ning soovib samu tehnoloogiaid rakendada üle maailma.

Koos CWTga oleme veelgi konkurentsivõimelisemad ja suudame meie kõikidele kliendirühmadele pakkuda uusi reisiteenuseid, paremaid tehnilisi lahendusi ja hindu, ütles Kaleva Traveli Eesti tegevjuht Merike Hallik.

Soome Kaleva Travel ostis 2004. aastal 100 protsenti Eesti aktsiaseltsist Hermann Reisid. Veebruaris 2006 vahetas ettevõte nime Kaleva Traveliks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. February 2011, 13:33

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing