Indrek Kald • 21. veebruar 2011 kell 9:33

Taavi Aasa nõunik: Haapsalu põleng näitab, et Eesti vajab uut valitsust

Eesti vajab võimuvahetust, kommenteeris Tallinna abilinnapea Taavi Aasa keskerakondlasest nõunik Priit Kutser oma Twitteris traagilist tuleõnnetust Haapsalus.

"Meid on niigi vähe siin Eestimaal ja nüüd on meid veel 10 võrra vähem! Eesti vajab võimuvahetust!", postitas ta eile õhtul oma Twitterisse sõnumi. Tund hiljem järgnes veel üks sõnum: "Haapsalu lastekodu põleng on näiteks sellest, kuidas IRLi ja Reformierakonna valitsuse kärpekirves on laastanud Eesti sotsiaalsüsteemi."

Veidi vähem kui pool tundi tagasi kustutas Kutser kõnealused kaks postitust oma Twitteri leheküljelt.

Kommunikatsioonikonsultant Liisa Sveningsson Past ütles, et sellised sõnumid näitavad linnaametnikul südame ja empaatiavõime puudumist. "Tõsta oma poliitkilbile tuleõnnetuses hukkunud puudega lapsed on uskumatu kalkus," sõnas ta ERRi teatel.

Tema kinnitusel on Kutser rängalt eiranud inimliku käitumise tavasid. "Tegemist on ühiskonnas jagatud eetikanormi – lastega juhtunud õnnetusi mitte võimuvõitlusse kaasata – nii ränga ja šokeeriva rikkumisega, et oleks äärmiselt imelik, kui kiiresti ei järgneks sellise avalduse autori vabandust ja oma maksumaksja rahast ülal peetavast ametist lahkumis," lisas Sveningsson Past.

Hetkel kuum