Kadrin Karner • 1. märts 2011 kell 5:51

Leedu hakkab rahvast loendama

Täna algab Leedus 2011. aasta rahva ja eluruumide loendus, teatas Leedu statistikaamet.

Esmakordselt on Leedu alalistel elanikel võimalus täita rahvaloenduse küsimustik e-loendusel internetis. Kuna 60% riigi elanikkonnast kasutavad internetti, siis paneb Leedu statistikaamet uuele küsitlusmeetodile suuri lootusi.

Leedu statistikaameti teatel korraldatakse rahvaloendus eesmärgiga saada teada täpne Leedu elanike arv, ülevaade elanikkonna paiknemisest, struktuurist ja rändeprotsessidest ning elamistingimustest, vahendas uudist Eesti statistikaamet oma blogis.  

2001. aastal toimunud eelmise rahvaloenduse ajal elas Leedus 3, 483 miljonit elanikku, kuid kümne aasta jooksul on elanikkond pidevalt vähenenud ja jõudnud 2010. aasta seisuga on 3, 329 miljoni alalise elanikuni. 

Rahva ja eluruumide loendused toimuvad 2010. ja 2011. aastal enamikes maailma riikides. Eestis kestab rahvaloendus tänavu 31. detsembrist järgmise aasta 31. märtsini.

Hetkel kuum