Anu Jõgi • 5. märts 2011 kell 9:02

Meedia peatähelepanu all Kesk ja Reform

Veebruaris kirjutasid suuremad trükimeediaväljaanded ja internetiportaalid kaheksandat kuud järjest kõige enam Keskerakonnast, kuid vahe Reformierakonnaga oli varasemaga võrreldes väike, selgub ERR Uudiste tellitud uuringust.

Endiselt kirjutati kõige rohkem Keskerakonnast, kokku 1050 artiklis, kirjutab ERR Uudised. Kui tavapäraselt on Keskerakond teisi parteisid edestanud selgelt, siis veebruaris see enam nii polnud: Reformierakonda mainiti meedias 1035 korral ehk vaid 15 võrra vähem.

Uuringu teinud firma Meediuse analüütik Peeter Peet ütles ERRi uudisteportaalile, et eelmisel kuul oli tavapärasega võrreldes raskem eristada teemasid, millega erakonnad meediasse pääsesid.

Teist valitsuserakonda Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) mainiti 903 korral, sotsiaaldemokraate 685, rohelisi 462 ja Rahvaliitu 384 korral.

Hetkel kuum