Sirje Rank • 31. märts 2011 kell 9:13

Saksa tööpuudus alanes oodatust kiiremini

Ei ebastabiilsus Lähis-Idas ega Jaapani kriis ole sundinud Saksamaa firmasid uute tööliste palkamises hoogu maha võtma – märtsis kahanes Saksamaa tööpuudus analüütikute prognoositust kaks korda kiiremini, vahendas Bloomberg.

Töötute hulk vähenes märtsis 55 000 inimese võrra 3,01 miljonile, mis on madalaim näit 1992. aasta juunist, teatas täna Saksamaa föderaalne tööturuamet. Bloombergi küsitletud analüütikud olid prognoosinud töötute hulga vähenemist keskmiselt 25 000 võrra.

Töötuse määr alanes veebruari 7,3 protsendilt märtsis 7,1%-le tööealisest elanikkonnast.

„Praegu pole midagi vapustanud seda head kooslust ekspordi ja kodumaise nõudluse kasvu vahel, mis Saksamaal tööpuudust alandab – ja see puudutab ka katastroofi Jaapanis ja poliitilisi pingeid Põhja-Aafrikas,“ ütles NordLB in Hanoveri ökonomist Mario Gruppe.

Euro tugevnes 0,4% 1,4184 dollari tasemele.

Töötuse määr on Saksamaal kahanenud 21 kuud järjest, laskmata end mõjutada ka energiahindade ja toorme hindade tõusust.

Hetkel kuum