UBSi kasum -18%, kuid panga usaldusväärsus taastub

Raivo Sormunen 26. aprill 2011, 10:52

Šveitsi suurima panga UBS AG kvartalikasum langes möödunud aasta 2,2 miljardilt Šveitsi frangilt 1,81 miljardi frangini, kuid ületas siiski analüütikute poolt keskmiselt oodatud 1,69 miljardi suurust kasuminumbrit, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.

Kauplemistulude ja teenustasude vähenemise tõttu kahanesid aastaga panga tulud 7%, ulatudes 8,34 miljardi frangini.

Panga juhatuse esimees Oswald Gruebel tunnustas kvartaliraportis klientide usalduse ja kindlustunde tagasitulekut, mida iseloomustas see, et viimase kvartali jooksul kasvas jõukate klientide varaüksuse maht 11,1 miljardi frangi võrra.

2009-10. aasta oli UBS-i usaldusväärus löögi all, kuna pank kandis maha massiivselt toksilisi varasid (nagu rämpslaenudega seotud kinnisvara) ning andis USA maksuametile välja oma maksupetturite andmeid.

„Peamine, et nad suutsid raha sissevoolu taastada,“ kiitis Kepler Capital Markets analüütik Dirk Becker.

UBS aktsia on täna Zürichi börsil kerkinud 5,4%, tasemeni 17,48 franki.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. April 2011, 10:53
Otsi:

Ava täpsem otsing