Raivo Sormunen • 18. mai 2011 kell 7:04

Van Rompuy: euro on väga tugev

ELi nõukogu esimees Herman Van Rompuy ütles täna Shanghais toimunud ELi kaubanduskoja konverentsil, et euro on hoolimata jätkuvast võlakirjakriisist väga tugev valuuta.

„Euroopa majandus on taastumas ja osades Euroopa Liidu riikides isegi kasv kiireneb. Meie majanduse fundamentaalnäitajad on terved,“ märkis Van Rompuy, kelle sõnul paks Euroopa Liidu selle aasta majanduskasv küündima 1,8% ja järgmisel aasal 2,0%ni, kirjutas uudisteagentuur Reuters.

Van Rompuy sõnul vajab Euroopa Liit suuremat strukturaalset kasvu, et lahendada riikide eelarveprobleeme. Samuti märkis ELi nõukogu esimees, et Hiina peab parandama oma majanduse avatust ja investeerimiskliimat välisfirmade jaoks. 

Van Rompuy sõnul püsib USA dollar järgnevatel dekaadidel maailmas küll olulise valuutana, kuid valuutaturul on oodata tohutuid muutusi. „Hiina jüaan hakkab tulevikus mängima tähtsat rolli globaalse reservvaluutana,“ lisas Van Rompuy.

Hetkel kuum