Romet Kreek • 24. mai 2011 kell 7:20

Goldman Sachs muutis meelt

Goldman Sachs, kes soovitas kuu aega tagasi tooraineid müüa, soovitab neid nüüd taas osta.

Pank soovitab investoritel osta naftat, vaske ja tsinki.

„Me usume, et riski-tulu suhe on taas selle kasuks, et omada tooraineid,“ teatasid Goldman Sachsi analüütikud Jeffrey Currie vedamisel. „Majanduskasv saab tõenäoliselt olema piisav, et survestada piiratud pakkumisega tooraineturge, mis viib hinnad praegustelt tasemetelt kõrgemale.“

Eelmisel kuul soovitas Goldman Sachs müüa vaske ja naftat.

Hiina aktsiaturg on selle aasta tipust langenud kümme protsenti. Goldman Sachsi analüütikud ei välista, et Hiina aktsiad võivad teha veel kuni kümme protsenti langust, kuna majanduskasv aeglustub ja inflatsioon kiireneb.

2012. aastaks prognoosivad nad ilma Jaapanita Aasiale 7,8protsendist majanduskasvu võrreldes varasema 8,2protsendise prognoosiga. Ka 2012. aasta kasumiprognoose aktsia kohta trimmiti 12-14 protsendi võrra.

Hetkel kuum