Silvia Kruusmaa • 4. juuni 2011 kell 7:17

Kruuse: minu jalgealust ei õõnesta keegi

Tartu linnapea Urmas Kruuse ei arva, et erakonnakaaslased Reformierakonnast püüaksid tema positsioone kõigutada.

Kruuse ütles ERRi uudisteportaalile, et rahvas on andnud talle kahel korral väga tugeva mandaadi. Samuti väljendasid Tartu reformierakondlased 24. mail toimunud Reformierakonna Tartu piirkonna üldkoosolekul Kruusele oma toetust jätkamaks piirkonna juhina.

"Seega ei ole mul mingisugust alust arvata, et minu jalgealust püütakse õõnestada. See, kui juhatuse koosolekul tekib laua taga diskusioon või vaidlus ning juhatuse liikmed väljendavad oma seisukohti, on vägagi normaalne ning näitab pigem seda, et kõigil on võimalik otsustusprotsessides kaasa lüüa ning avaldada oma arvamust," ütles Kruuse.

Postimees kirjutas, et juba pikemat aega käärib Reformierakonna võimukantsi Tartu juhtivpoliitikute seas, kus erinevate inimeste võimuambitsioon võib kõigutada linnapea tooli. Kruuse üheks "probleemiks" olevat see, et ta ei ole nö päristartlane, tal pole Tartu juuri, mis vastasleeril selgelt olemas - ülikoolikaaslased, EÜE sõbrad, komsomoli- ja parteisõbrad, koorikaaslased.

Hetkel kuum