Tooli õigeksmõistmine jäi näpuvea tõttu Riigikohtu kinnituseta

Meelis Mandel 15. juuni 2011, 11:27

Riigikohus saatis ärimees Toomas Tooli õigeksmõistva ringkonnakohtu otsuse kohtule tagasi üsna harvaesineva näpuvea tõttu.

Nimelt arutas ringkonnakohus Tooli kriminaalasja apellatsiooni korras kolmest ringkonnakohtunikust koosnevas kohtukoosseisus. Tulenevalt seadusest peavad kohtuotsusele alla kirjutama kõik kohtukoosseisu liikmed. Antud asjas kirjutasid aga alla otsusele vaid kaks kohtunikku.

"Eeltoodu alusel ja juhindudes KrMS § 361 p-st 6 ja § 362 p-st 2 tühistab kriminaalkolleegium Tallinna ringkonnakohtu kõnealuse kohtuotsuse ja kassatsioonimenetluse poolte seisukohti käsitlemata saadab kriminaalasja samale kohtule uueks arutamiseks," seisab Riigikohtu otsuses.

Toomas Tooli ja Karoly Kirberit süüdistati selles, et Tool andis ajavahemikul 14.-21. juuli 2008 maaklerile K. Kirberile tehingukorraldused müüa Arco Vara aktsiaid suurtes kogustes järjest madalama hinnaga, eesmärgiga viia aktsia turuhind alla hinnataset 0,56 eurot.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    17. June 2011, 17:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing