Riigikohus teeb Tooli ja Kirberi asjus otsuse ühe kuu jooksul

Kadrin Karner 26. mai 2011, 13:22

Riigikohus arutas eile ärimees Toomas Tooli ja SEB Panga endise maakleri Karoly Kirberi väärtpaberituru mõjutamise süüasja ning langetab selles otsuse kuu jooksul.

Tooli (46) ja Kirberi (31) kriminaalasja viis riigikohtusse Põhja ringkonnaprokurör Maria Sutt, kes ei ole rahul nende õigeksmõistmisega nii Harju maakohtus kui Tallinna ringkonnakohtus ning taotles nende süüdimõistmist turumanipulatsioonis, vahendas ERR.ee.

Veebruari lõpus ei rahuldanud ringkonnakohus prokuröri kaebust, milles ta taotles Tooli ja Kirberi õigeksmõistmise tühistamist ning uue otsusega nende süüditunnistamist.

Prokurör nõudis Tooli karistamist üheaastase vangistusega, millest tal tulnuks kohe ära kanda üks kuu ning Kirberile 17 575 euro suurust rahalist karistust ning oma erialal tegutsemise keeldu kolmeks aastaks.

Ringkonnakohus rahuldas Tooli ja Kirberi kaitsjate Aivar Pilve ja Jüri Leppiku kaebused nende õigusabikulude väljamõistmise osas osaliselt ning määras, et riik peab hüvitama Tooli õigusabikulud 19 173 eurot ja Kirberi kulud 10 660 euro ulatuses.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. May 2011, 13:22
Otsi:

Ava täpsem otsing