23. juuli 2011 kell 13:58

Vaher hakkab  napsi müüma

Äriregistrisse kanti äsja vägijookide hulgimüüja OÜ Weingut, mille osanike seas on IRLi teiste liikmete kõrval ka siseminister Ken-Marti Vaher.

29. juunil kanti äriregistrisse osaühing Weingut, mille põhitegevusala on alkoholijookide hulgimüük. Firma osanike nimistu on muljetavaldav.

Võrdsetes osades on kärakamüügifirma omanikud läbi oma ettevõtete siseminister Ken-Marti Vaher, riigikogu liige Reet Roos, Eesti Energia nõukogu värske liige Toomas Tauts, aktiivsest poliitikast tagasi tõmbunud Tõnis Kons ning Siim Kabrits ja Kristina Tauts. Viimane on määratud üksiti ka firma juhatuse liikmeks.

Äsja IRLi nimekirjas riigikokku saanud firma osanik Siim Kabrits rääkis firma loomise tagamaadest, et Weingut OÜ asutamise mõte tekkis isikliku kogemuse pinnalt. "Ettevõtte asutajateks on sõpruskond, kes peab lugu tervislikust toidust ning heast veinist," lisas ta. "Weingut OÜ asutajad ei oma ärilist eesmärki ega kavatse konkureerida alkoholikaupmeestega," ütles Kabrits.

Minister Vaher kõnedele ei vastanud ja ta viibib erakonna pressiesindaja sõnul välismaal.

 

Autor: Katariina Krjutškova, Katre Pilvinski

Hetkel kuum