Rohelised soovivad presidendiks Tarandit

Indrek Kald 18. august 2011, 09:19

Roheliste volikogu otsustas toetada presidendikandidaadina Indrek Tarandit, sest jagavad tema nägemust otsedemokraatiast ja parteide rolli vähendamisest.

Otsuses rõhutatakse, et otsedemokraatia veendunud toetajatena eelistavad rohelised sarnaselt Tarandiga näha Eestil tugeva mandaadiga presidenti, kes valitaks rahva poolt otse, mitte parteide tagatubades.

Täna Riigikogu fraktsioonides eksisteeriv surve saadikutele hääletada mitte südametunnistuse vaid partei soovi järgi on ebademokraatlik ja näib pigem presidendi ametissemääramisena, kinnitatakse erakonna teates.

"Tarandi seisukohad kattuvad paljuski roheliste omadega, olgu selleks siis näiteks soov kärpida parteide liigset rolli või arendada otsedemokraatiat," põhjendas roheliste volikogu juhataja Peep Mardiste. "Meie jaoks oluline roheline maailmavaade on omane ka Tarandile, kes kuulub Euroopa Parlamendis just roheliste fraktsiooni," lisas ta.

Rohelised jäid viimastel valimistel riigikogust välja.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    18. August 2011, 09:19
    Otsi:

    Ava täpsem otsing