Ülo Vooglaid: president ei ole tühi koht

Kaisa Gabral 18. august 2011, 11:26

Kümmekond päeva enne presidendivalimisi riigikogus ei ole avalikult toimunud ühtegi kandidaatide valimisdebatti, see on ebanormaalne olukord, sest rahval on õigus olla informeeritud ka siis, kui nad ise presidenti otse valida ei saa, leiab sotsioloogiaprofessor Ülo Vooglaid.

"Ma ei ole selle olukorraga rahul, kuidas ma saaksin?“ tunnistas Vooglaid Delfile. „Rahul võiks olla see, kes ei saa aru või keda see üldse ei huvita, aga ma saan aru ja mul ei ole sugugi ükskõik.“

Vooglaiu sõnul on ebanormaalne, et presidendivalimiste kampaaniat ei ole tehtud. President ei ole tühi koht,“ lausus ta. „See on väga tähtis, see asjaolu, et rahvas ei vali presidenti ei tähenda, et rahval on ükskõik, see on rahva asi, kes on president.“

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2011, 11:26
Otsi:

Ava täpsem otsing