23. august 2011 kell 14:34

Swed: pingutame suusatajate toetamisel veelgi enam

Suusatamine ei tohi Eestist ära kaduda ja seetõttu kavatseb pank talispordiala ka edaspidi toetada, kommenteeris Swedbanki sponsorsuhete juht Maarja Loorents.

Selgitab Maarja Loorents.

Oleme suusatamist toetanud juba 17 aastat ja koostööleping Suusaliiduga selleks hooajaks on samuti sõlmitud. Suures plaanis on lepingus olevad punktid, õigused ja kohustused jäänud samaks nagu varasematel aastatel. Swedbank jätkab Suusaliidu toetamist nii, nagu oleme seda ka varem juba öelnud.

Suusatamine ei saa Eestist ära kaduda, vastupidi, peame senisest veelgi enam pingutama, et noored leiaksid tee suusatamise juurde. Meil on suurepärased treenerid, kel on palju edasi anda noortele ja seda ala tuleb Eestis edasi toetada. Loomulikult pole see Eestis ainuke spordiala ja me ei välista ka uue alaga liitumist lähiaastatel, kuid käesoleval hooajal me jätkame suusatamise toetamisega.

Mis puutub tänasesse otsusesse, on see väga tõsine info ning mõistagi ei ole meeldiv seda kuulda. Kuid leiame, et ainult antud juhtumi pärast ei saa lõpetada niivõrd olulise spordivaldkonna toetamist. Arvame, et see tooks Eesti spordile suuremat kahju. Loodame, et alaliit on ikkagi see asutus, mis hoiab edaspidi sellistel teemadel teravat silma peal ja vastutab ka selle eest, et suusatamine püsiks n-ö puhas.

Ka ei ole suusatamine ainuke spordivaldkond, mida Swedbank toetab. Oleme koos Eesti Energia ja Merkoga Eesti Terviseradade asutajad ja senini suurtoetajad. Eestis on 70 terviserada, mis on hästi hooldatud ja enamuses ka valgustatud. Kolmekesi oleme investeerinud aastate jooksul nende korrashoidu pea 3 miljonit eurot. Lisaks on Swedbankil ka omanimeline perespordisari, mis toimub kolm korda aastas, suusa-, ratta- ja jooksumaraton. Näiteks toimub praegu lasterohke suusalaager Haanjas.

Autor: Kadrin Karner, Anne Oja

Hetkel kuum