Imeline Teadus ja Tarkade Klubi liituvad

1706-aripaev 24. august 2011, 15:42

Kaks menukaimat Eestis ilmuvat populaarteaduslikku ajakirja Imeline Teadus ja Tarkade Klubi liituvad. Tellijate arvult saab liitunud ajakirjast Eesti suuremate kuukirjade esikümnesse kuuluv väljaanne.

Imelise Teaduse seniste tellijate ning ostjate jaoks ei too ajakirjade liitumine muudatusi. Imelist Teadust kirjastava Äripäev ASi turundusdirektori Rain Väädi sõnul on liitunud väljaande puhul endistviisi tegu hariva, kvaliteetse, hästi illustreeritud ja teaduse uusimatest saavutustest lihtsas ja arusaadavas keeles kirjutava rahvusvahelise ajakirjaga. Tarkade Klubi seniste tellijate ja ostjate jaoks on peamisteks muutusteks ajakirja mahu kasv ning ilmumisaja varasemaks muutumine. „Tarkade Klubi on ilmunud veidi väiksemas mahus, reeglina 76 leheküljel. Imeline Teadus ei ilmu kunagi õhemana kui 84 lehekülge, mitmel juhul aastas 92 või 100-leheküljelisena. Teiseks, kui seni on Tarkade Klubi tellijad saanud ajakirja iga kuu keskel, siis nüüdsest hakkavad nad seda saama päris kuu alguses või isegi eelneva kalendrikuu viimastel päevadel,“ rääkis Väät.

Alates 2010. aasta novembrist Eestis ilmuv rahvusvaheline populaarteaduslik ajakiri Imeline Teadus on Väädi sõnul saanud üle ootuste menukaks. „Vaatamata keskmisest kõrgemale kaane- ja tellimishinnale on Imelisel Teadusel hetkel 9000 tellijat, üksikmüügis leiab igakuiselt ostja ligikaudu 3000 eksemplari,“ rääkis Väät. „Tarkade Klubil on umbes 4000 tellijat, üksikmüügi kogus on paari tuhande ringis. Nendele Tarkade Klubi tellijatele, kes on teinud Tarkade Klubi tellimise eest ettemaksu ning ei soovi liitunud ajakirja edasi tellida, maksab Äripäev saamata jäävate ajakirjanumbrite eest ette nähtud tellimissumma tagasi. Ülejäänud Tarkade Klubi tellijad saavad oma tellimust jätkata praegustel tingimustel. Üksikmüügis hakkab liitunud ajakiri maksma 3,95 eurot.,“ lisas ta.

Liitunud ajakirja esimene number ilmub tänavu oktoobris, Tarkade Klubi ilmub senisel kujul viimast korda septembris. Ajakiri Imeline Teadus ilmub lisaks Eestile Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis, Norras, Taanis, Venemaal, Islandil, USAs, Austraalias, Uus-Meremaal, Hollandis, Sloveenias ja veel mitmes riigis. Kokku on ajakirjal maailmas umbkaudu pool miljonit tellijat ning kolm miljonit lugejat. Eestis annab ajakirja Imeline Teadus välja Äripäev AS.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. August 2011, 12:00
Otsi:

Ava täpsem otsing