Elmar Ots • 1. september 2011 kell 12:27

Kreeka: riigi võlg kasvab kontrollimatult

Kreeka riigivõlg pole teps mitte vähenemas, vaid hoopis kasvab täiesti kontrollimatult, tunnistab Kreeka parlamendi raport.

Kreeka ei saa võetud kärpekohustusega hakkama, sest majanduslangus on riigis oodatust hullem ning võlaklaarimismeetmete rakendamine venib, vahendab Soome ajaleht Talouselämä uudisagentuuride teateid Kreeka parlamendis kolmapäeval avaldatud raporti kohta.

Samas väidab Kreeka rahandusminister Evangelos Venizelos sootuks muud: eelarve järelvalveks äsja loodud asutus ei oskavat olukorda ega majanduse arenguid lihtsalt adekvaatselt hinnata ning tekitavat raportiga põhjendamatut paanikat.

Samas tunnistab minister, et Kreeka majandus kängub oodatud 3,5 asemel tänavu lausa 4,5%. Keda siis uskuda, parlamenti või ministrit?

Hetkel kuum