Katre Pilvinski • 30. september 2011 kell 15:27

EAS: alustava ettevõtja ekspordiambitsioon on väike

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse andmetel planeerivad vaid 15 protsenti alustavatest ettevõtetest hakata tegelema ekspordiga.

“Alustava ettevõtja ekspordiambitsioon on meil kahjuks väike,” nentis EASi alustavate ettevõtete divisjoni direktor Dmitri Burnašev. ”Me võime praegu kindlalt väita, et umbes 14-15% alustavatest ettevõtetest, kas ekspordivad või kohe-kohe alustavad sellega,” lisas ta.

”Nende ettevõtete osakaal, kes ei mõtle ekspordi peale on jätkuvalt üsna suur, aga positiivne on see, et aastaga on näha, et ekspordile mitte mõtlevate ettevõtete osakaal väheneb,” rääkis Burnašev. Eelmisel aastal ei planeerinud 66% alustavatest ettevõtetest eksporti ning tunamullu oli see protsent veelgi suurem - 71%.

Hetkel kuum