• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Stressitesti võitnud pank kukkus käpuli

  Massiliselt Kreeka võlakirju omav Belgia-Prantsuse Dexia pank on suurtes finantsraskustes ning tehakse pooleks, kirjutab Belgia päevaleht De Standaard. Plaanis on jagamine nn heaks ja halvaks pangaks.

  Aasta lõpuni on plaanis maha müüa korralikult toimiv Türgi tütarfirma Denizbank, Kanada Joint Venture ja Belgia Dexia pank. Kriisis Dexia osad nagu kohalik laenuosakond, Itaalia Crediop ja Hispaania Sabadell aga liidetakse kokku nn "halvaks pangaks".
  Finantsturud reageerisid uudisele panga võimalikust lagunemisest finantsgrupi aktsiate vabalangusega. Tänase kauplemispäeva alguses kukkusid Dexia aktsiad rohkem kui 32 protsenti. Seda lisaks eilsele langusele, mis tuli pärast seda kui reitinguagentuur Moody's ähvardas Dexia kolme olulisema operatiivüksuse reitingu langetamisega.
  Dexia pangal oli juuni lõpu seisuga 3,8 miljardi euro eest Kreeka võlakirju. Üldse on Dexia üks suurimaid Kreeka võlakirjade välismaiseid haldajaid. Maailma suurima kommunaallaenude finantseerijana oli Dexia aastal 2008. aastal 3,3miljardilises kahjumis, kuid päästeti toona Prantsusmaa, Belgia ja Luksemburgi ühisjõudude abil pankrotist.
  Alles tänavu suvel sai Dexia ülihästi hakkama EL võimude stressitestiga, osutudes Euroopa üheks tugevamaks pangaks. Sestap imestatakse nüüd, kui tõsiseltvõetav too test tegelikult üldse oli...
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Peaministril on valida: kas edasi või tagasi
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Facebooki tulemused panid aktsia veidi tõusma
Facebook hoiatas täna, et Apple’i uued privaatsusreeglid mõjutavad nende digiäri praeguses kvartalis negatiivselt. Sotsiaalmeedia hiiu käive jäi kolmandas kvartalis ootustele alla, aga kasum oli prognoositust parem, vahendab Reuters.
Facebook hoiatas täna, et Apple’i uued privaatsusreeglid mõjutavad nende digiäri praeguses kvartalis negatiivselt. Sotsiaalmeedia hiiu käive jäi kolmandas kvartalis ootustele alla, aga kasum oli prognoositust parem, vahendab Reuters.
Urve Palo lahkub Novoloto tegevjuhi kohalt
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Kokku varisenud ERIALi niiditõmbaja aitas politseiametnikule maja ehitada Süüdistus kirjeldab raha keerutamist ja omastamist
Kokku kukkunud hoiu-laenuühistu ERIAL niiditõmbajad kuulsid reedel kohtu ees prokuröri kirjeldusi sellest, kuidas nad hoiustajate raha keerutasid ja oma huvides kasutasid, aga ka politseiametniku ära ostsid.
Kokku kukkunud hoiu-laenuühistu ERIAL niiditõmbajad kuulsid reedel kohtu ees prokuröri kirjeldusi sellest, kuidas nad hoiustajate raha keerutasid ja oma huvides kasutasid, aga ka politseiametniku ära ostsid.