• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Belgia riigistab Dexia panga

  Suure osaluse tõttu Kreekas raskustesse sattunud Dexia pank läheb riigistamisele. Dexia on seega esimene Euroopa pangakriisi ohver.

  "Saavutasime oma peaeesmärgi säilitada Dexia Banque Belgique ja paigutada kõrvale riskid," ütles Belgia peaminister Yves Leterme pärast eile hilisõhtul toimunud valitsusistungit.
  Valitsus võtab nelja miljardi euro eest täielikult üle panga Belgia osa. Lisaks annab Belgia koos Prantsusmaa ja Luksemburgiga 90 miljardi eest garantiisid. Prantsuse haru läheb jagamisele Prantsuse riigipanga Caisse des Depots ja postipanga Banque Postale vahel. Saja miljardi euro eest "toksilisi" võlakirju paigutatakse aga nn halba panka.
  Belgia rahandusminister Didier Reynders teatas, et plaanist on informeeritud Euroopa Komisjoni konkurentsiametit. Dexia juhtum on investorite jaoks testiks, kuidas Euroopa riikidel õnnestub pankade kokkuvarisemist riigivõlakriisi taustal takistada. Neljapäeval lõpetati börsil Dexia aktsiatega kauplemine. Viimase 12 kuu jooksul kaotas kontsern 70 protsenti oma börsiväärtusest.
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakond kaotas pealinnas ainuvõimu
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.