Alyona Stadnik • 5. oktoober 2011 kell 13:47

Hansa Candle: Eesti majandusmullid häirivad

Hansa Candle ASi juhatuse esimehe Tarvo Mossi sõnul häirivad nende tootmist mullid, mida paisutavad siinsed kohati ülipositiivsed majandusprognoosid.

„Siin vahepeal tahtis jälle tulla mull, kui tundus, et muu maailm ei olnud nii positiivselt meelestatud kui Eesti. Kõik sellised mullistumised häirivad stabiilset tootmist. Praegu tundub, et Eestis hakkab see mull siiski maha jahtuma," kommenteeris Moss.

Kuidas hajutada riske vaadates prognoose? "Ma arvan, et need, kes toodavad konkurentsivõimelist kaupa, mida on vaja ja tarbitakse, siis ei tohiks suuri probleeme olla," vastas Moss. Ta märkis, et neil on üünalde puhul turu maharahunemine mõjunud pigem positiivselt. "Ma arvan, et mõjub ka teistele tootjatele, kellel on suur materjali osatähtsus hinnas. Kui maailmas toimub õhu sissepumpamine ja see ajab toormehinnad üles, siis tekib probleeme turustamisel," selgitas Moss.

Stabiilsus on kõige parem. leiab ettevõtja. "Eesti tundub eriti emotsionaalne ja kõigub rohkem võrreldes teiste riikidega. Kui natuke läheb paremini, siis on kohe metsik tööjõupuudus ja palgasurve, inimesed on jooksmas ühest firmast teise. Kui on natuke langus, on kohe meeletu tööjõupuudus," lausus Moss.

Hetkel kuum