• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leiburi juht: me ei arvesta pankade prognoosidega

  Leiburi ASi juhatuse esimehe Asso Lankotsi sõnul ei mõjuta neid see, et pankade prognoosid on muutunud pessimistlikumaks. Leibur on teinud oma prognoose ise ja olnud nendega kahe jalaga maa peal.

  "Me ei teinud ka selle aasta keskel ja ka aasta alguses suuri prognoose, kui majanduskasvu väljavaated olid natukene optimistlikumad kui praegu," kommenteeris Lankots.
  Ta selgitas, et aasta alguses nad ei prognoosinud Eesti sisetarbimise kasvu ja selle mõju suuremaks kui 1,5%. "Seega ei ole Leiburil ka põhjust oma prognoosi korrigeerida veel konservatiivsemaks," lausus Lankots lootes, et  sisetarbimise elavnemine väikest viisi tuleb võrreldes praegusega.
  Mis puudutab riski hajutamist, siis Leibur tegutseb aktiivselt ja realiseerib oma toodangut kodumaal, Lätis, Leedus ja Soomes. Ta lisas, et mingisugust optimismi kuskil omavahelises vestlusest ei ole välja tulnud, mis oleksid viidanud suurtele kasvudele ning sellest tingitud majanduskasvule. "Aga ei ole ka sügavat pessimismi. Balti kolleegid ootavad sisetarbimises tagasilööke eriti talvisel perioodil, kui kardetakse küttearveid ning arvatakse, et see talv tuleb neil kindlasti raske," rääkis Lankots.
  Selleks, et Leibur jääks ellu ja kestma on Lankotsi sõnul piisav sellest, et neil on Eesti, Läti, Leedu ja Soome turg. "Tänu nendele turgudele ja müügimahtudele me jääme kindlasti ellu," nentis Lankots.
  Lankotsi sõnul on paanikahoog ettevõtete seas ajendatud pankade poolt „Leibur on olnud oma prognoosides kahe jalaga kindlalt maa peal. Kui siin vahepeal raporteeriti, et  tuleb 8% SKT kasv, siis meie sellised prognoose ja edasisi kasve ei ole kunagi arvestanud," sõnas Lankots.
  Ta lisas, et nemad on ennustanud märksa tagasihoidlikumat kasvu. "Tänu sellele ei tule meie jaoks värske eksperdihinnang kahanevast majanduskasvust negatiivse uudisena või üllatusena. Paanikat see meis ei tekita," selgitas Lankots.
  Ta märkis, et toidutarbimise kogustes ei ole majanduskasvu kuskilt näha olnud ning toidutarbimises näeb esimesi märke, mis majanduses toimub. "See on fundamentaalne kaup, kui seal need indeksid väga ei muutu, siis ei saa muutuda ka muus majanduses," lausus Lankots.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.