• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tullio Liblik müüs metallifirma maha

  Seni poolt metallifirmast E-Profiil omanud ärimees Tullio Liblik müüs oma osaluse äripartnerile.

  Liblik jääb tehingut kommenteerides napisõnaliseks: "Vastab tõele, et selline tehing toimus. Müük tundus mõistlik, sest sain soovitud hinna."
  Tehingu suurust ta ei avalda, kuid sõnab, et nafta- ning gaasitööstuse jaoks suurte metallkonstruktsioonide ja seadmete tootmisega tegelev ning pea 100-protsendiliselt oma toodangut välismaal müüv E-Profiil on väga hea ja perspektiivikas firma. "Õpikutarkuski ütleb, et tasub müüa hoogsalt kasvavat firmat ning E-Profiil seda just ongi."
  Nüüd 100 protsendi E-Profiili omanikuks saanud ASi Tesmani juht Lembit Soe sõnas tehingut kommenteerides, et tegelikult on selline omanikevangerdus ajutine ja peetakse läbirääkimisi omanikeringi laiendamiseks. Miks nii? "Tahame lisapartnereid, meile meeldib, kui äris on rohkem osalisi," ütles Soe. Ettevõtte välisomanikele müümisest siiski jutt ei ole. "Ei, välisomanikele teda müüa ei taha ja ei usu, et välisinvestorid sellisest ettevõttest ka huvitatud oleks. Suured ettevõtted ei ole praegu huvitatud nn tsehhide kokku ostmisest," lisas ta.
  Soe rääkis, et raske aeg hakkab E-Profiili jaoks läbi saama, kuid käibekasvu sel aastal veel ei tule. Paar viimast aastat on ettevõte tiksunud rütmis ca 170 miljonit krooni käivet ja ligi 6 miljonit krooni kasumit aasta kohta.
  E-Profiili turg asub pea sajaprotsendiliselt Norras ja Eestis õieti konkurente ettevõttel polevadki. "Meie poolt tehtav on niivõrd spetsiifiline. Ega me hangetel naljalt teiste taoliste Eesti firmadega ei kohtu," rääkis Soe.
  Eesti masinatööstuseliidu arendusdirektori Aleksei Hõbemägi sõnul on metalliettevõtted masust üle saanud ja paljud ettevõtted on oma käibenumbritega juba 2008. aasta tipptaseme ületanud. Eriti head kasvu näitavat tootlikkus, sest masu ajal vähendasid paljud töötajate arvu ning nüüd tehakse sama või suuremgi töö ära vähema arvu inimestega. "E-Profiil on ka tubli ettevõte, kõva eksportija," ütleb Hõbemägi ja lisab et ekspordikasv on metalli- ja masinatööstusettevõtetel eriti hea olnud.
  Autor: Kristina Traks, Silvia Kruusmaa
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Neeme Korv: tule, Karis, appi!
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
S&P 500 ja Dow Jones seadsid uued rekordid
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Tallinn saadab koolide põhiastme nädalaks koduõppele
Teisipäeval otsustas Tallinna linnavalitsus, et peale koolivaheaega ehk 1. novembrist jäävad Tallinna munitsipaalkoolide 4.–8. klasside õpilased nädalaks distantsõppele.
Teisipäeval otsustas Tallinna linnavalitsus, et peale koolivaheaega ehk 1. novembrist jäävad Tallinna munitsipaalkoolide 4.–8. klasside õpilased nädalaks distantsõppele.
Euroopa Ravimiamet alustab koroonaravimi kiirendatud hindamist
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,