• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Koppel: Apple'i kultus ei kao Jobsi surmaga

  Apple'i asutaja Steve Jobsi kultuur püsib ettevõttes veel mõnda aega, kuid pikemas perspektiivis ei pruugi nende liidristaatus säilida, usub SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel.

  "Väga sageli kipuvad tarbijale suunatud tehnoloogiaid välja töötama just seda tüüpi inimesed, kelle jaoks on olulisem funktsioonide paljusus ja seadmete potentsiaalne võimekus," rääkis ta ERRile ning lisas, et paraku tarbijate hulgas on just selliseid inimesi selge vähemus.
  Jobs sai sellest aru ning suunas oma tiimi tegema seadmeid, millel oli ka emotsioon ja iseloom, lisaks mõistis ta, et ilma kiirelt kättesaadava sisuta pole meelelahutusseadmetel väärtust, selgitas Koppel.
  Tema ütlusel on alati väga hinnatud tegevjuht, kes suudab end ümbritseda õigete inimestega ning luua investoritele kordades väärtust, ja Jobs oli selles osas viimase aastakümne parim – vähemalt suuremate ettevõtete kontekstis.
  Jobs oli Koppeli kinnitusel mees, kes ehitas maailma väärtuslikema tehnoloogiaettevõtte: julgen arvata, et Jobsi loodud kultuur kestab kasvõi inertsist ettevõttes veel vähemalt mõnda aega ning Apple uued seadmed püsivad kultuslikena.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
WeWork jõudis teisel katsel New Yorgi börsile
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.