• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Loe, mida ütlevad maailma vägevad Steve Jobsist

  Sel nädalal surnud Apple'i looja Steve Jobsi lahkumise kohta on sõna võtnud hulk firmade tippjuhte ja poliitikuid.

  Bill Gates, Microsofti asutaja:"Olen tõeliselt kurb kuuldes Steve Jobsi surmast. Melinda (Gatesi abikaasa - toim.) ja mina edastame enda siirad kaastunded tema perele ja sõpradele ning kõigile, keda Steve'i töö on puudutanud.""Ma kohtusin Steve'iga esimest korda ligi 30 aastat tagasi ja oleme olnud kolleegid, konkurendid ja sõbrad üle poole meie elust.""Maailm näeb harva inimest, kellel on nii sügav mõju nagu oli Steve'il ja seda mõju tunnevad veel mitmed järeltulevad põlved. See oli kõigile suur au, kel õnnestus temaga koostööd teha. Jään Steve'i tohutult igatsema."
  Barack Obama, USA president:"Steve oli üks Ameerika suurimatest innovaatoritest – piisavalt julge, et teisiti mõelda, piisavalt vapper uskumaks, et ta saab maailma muuta ning piisavalt andekas, et seda teha.""Steve'ile meeldis öelda, et ta elab iga enda päeva nagu see oleks tema viimane. Kuna ta seda tegigi, muutis ta meie elusid, redefineeris terveid tööstusi ja jõudis ühe väga haruldaste saavutuseni: ta muutis seda, kuidas me kõik maailma näeme.""Maailm on kaotanud visionääri. Ja ilmselt ei ole suuremat lugupidamisavaldust Steve'i edule sellest, et suur osa maailmast sai teada tema lahkumisest seadmel, mille ta ise leiutas. Michelle'iga (Obama naine – toim.) saadame enda mõtted ja palved Steve'i naisele Laurence'ile, tema perele ja kõigile, kes teda armastasid."
  Meg Whitman, Hewlett-Packardi juht:"Steve oli ikooniline ettevõtja ja ärimees, kelle mõju tehnoloogiale tunti märksa kaugemale Silicon Valleyst. Teda mäletatakse innovatsiooni ja inspiratsiooni tõttu, mille ta maailmasse tõi."
  Robert Iger, Walt Disney juht:"Steve Jobs oli suurepärane sõber ja ühtlasi hinnatud nõuandja. Tema pärand on märksa suurem kui need tooted või äri, mis ta lõi.""Selleks saavad olema need miljonid inimesed, keda ta inspireeris, elud, mis ta muutis ja see kultuur, mille ta lõi. Steve oli tõeline "originaal" põhjaliku loova ja kujutleva mõistusega, mis määratles terve ajastu. Vaatamata kõigele sellele, mille ta suutis luua, jäi ikkagi mulje, et ta oli alles alustamas.""Tema lahkumisega on maailm kaotanud haruldase originaali, Disney on kaotanud pereliikme ja mina olen kaotanud suure sõbra. Meie mõtted on tema naise Laurence'i ja tema lastega sel raskel ajal."
  Michael Dell, Delli juht:"Täna kaotas maailm visionäärist liidri, tehnoloogiasektor kaotas ikoonilise legendi ja mina kaotasin sõbra.""Steve Jobsi pärandit jäädakse mäletama mitmeteks põlvkondadeks. Minu mõtted ja palved on tema pere ja Apple'i meeskonnaga."
  Rupert Murdoch, News Corp.-i asutaja:"Täna me kaotasime ühe kõigi aegade mõjukaima mõtleja, looja ja ettevõtja. Steve Jobs oli lihtsalt enda ajastu kõige parem tegevjuht. Kuigi ma olen äärmiselt kurb tema lahkumise üle, mulle meenub hämmastav mõju, kuidas ta revolutsioneeris inimeste meedia ja meelelahutuse tarbimist.""Minu sügavaimad kaastunded lähevad tema perele ja kõigile, kel oli võimalus temaga koos töötada ja viia ellu mitmed tema visioonid."
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.