8. oktoober 2011 kell 8:35

Valio Eesti: toorme hinna muutus jõuab alati tarbijani

Lõppkokkuvõttes siirduvad tooraine hinnamuutused alati, kas siis varem või hiljem, kliendi ja tarbijani, vastas ASi Valio Eesti tegevdirektor Kari Finska päevaküsimusele, kas tõstate toorainehinna tõttu sel aastal hindu.

”Ajahetk, millal hinnad reaalselt kaupluse letil muutuvad, sõltub aga tootjate ja kaupmeeste vahelistest läbirääkimistest,” lisas Finska.

Tema sõnul on praegu sisenditest kõige suurem hinnasurve maitsestatud jogurtite, jogurti- ja hapupiimajookide ning kohupiimapastade ja -dessertide olulise komponendi, suhkru ja mooside, osas. ”Suhkru hind on aastaga tõusnud umbes 40 protsenti ja tõus tõenäoliselt jätkub. Mooside osas on hinnatõus neljandiku võrra,” täpsustas Finska.

Autor: Väinu Rozental, Kadri Bank

Hetkel kuum